IN COSMETICS PARIS- almost 1.618 Párizsban

Párizsban jártunk az In Cosmetics nemzetközi szakkiállításon. 3 év Covid miatti kihagyás után, már nagyon várta az egész szakma, hogy újra reflektorfénybe kerülhessenek a kozmetikum alapanyagok.

Az almost 1.618 márka büszkén képviselte hazánkat az egyik legnagyobb szakkiállításon, amit kozmetikumgyártóknak szerveznek minden évben.

A világ minden tájáról érkeztek alapanyag-gyártók és kiállítók egyaránt, a legnagyobb, leghíresebb óriás multik ugyanúgy jelen voltak, mint a kisebb gyártók és a még kisebb manufaktúrák.

A kiállítók mindannyian kozmetikum alapanyagokat sorakoztattak fel az autentikus shea vajtól kezdve a kozmetikai vitaminokon és hatóanyagokon át a legújabb technológiai fejlesztésekig. Sőt a parfüm alapanyagok, környezettudatos fényszűrők és a dekorkozmetikum alapanyagai is helyet kaptak a szakkiállításon.

Ameddig a szem ellát, különlegesebbnél különlegesebb olajok, kivonatok, nedvesítők, gélképzők, stabilizátorok, hatóanyagok, peptidek, izgalmas molekulák, innovatív technológiák, textúrák stb. sorakoztak a kiállítók pultjain a világ minden tájáról. Tömény kémia 3 napon keresztül.

2022-23 trendje pedig:

-a répa és annak kivonatai, különböző formában. (Kivonat, szuperkritikus extraktum, hidrolátum, zsírosolaj)

- antioxidánsok kifulladásig

- az Astaxanthin

- retinal még mindig fut

- még mindig a bakuchiol

- a fermentált alapanyagok

- és a „cloudy” könnyed textúrák

Egymást érték a Workshopok, tanfolyamok és előadások...  de egy kis hiányérzetünk azért volt: ... rajtunk kívül ebben a hatalmas szakmai térben, a többezres tömegben csak három magyar kozmetikum gyártóval találkoztunk.

Ezen azért csodálkoztunk, mert az elmúlt években nagyon sok magyar kozmetikum gyártó, skinfluencer és megmondó vállalkozás tűnt fel, és véleményem szerint ez egy olyan hely, ahol nagyon sokat lehetne tanulni, fejlődni. Testközelből megismerkedni az anyagokkal, közvetlenül a gyártóval és fejlesztővel találkozni és kérdezni, megismerni, hogy mik az aktuális trendek a nemzetközi piacon, mik a legújabb kutatások, klinikai eredmények, leginnovatívabb alapanyagok és merre halad az ipar.

Egyszer egy évben van ilyen lehetőség és erről óriási hiba lemaradni. A lényeg, hogy mi rengeteget tanultunk a 3 napban, amit igyekszünk a jövőben kamatoztatni és beépíteni a formuláinkba, hogy a legjobbat nyújthassuk nektek. Mi jövőre is ott leszünk.