Barion Pixel

Mi az a maszkné és mit tehetünk ellene?

Mi az a maszkné és mit tehetünk ellene?

Bogi a "Mesélj a bőrödről!" felhívásunkra jelentkezett. Mindannyiunkat meghatott az őszintesége, és hogy bátran megmutatta, hogy mivel is küzd. Bogi a levele végén azt írta nekünk, hogy megkönnyezte, ahogy újra felelevenítette a történetét... és mi is megkönnyeztük, ahogy olvastuk, így nem volt kérdés, hogy Bogit is felkérjük a SKIN POSOTIVITY kampányunkhoz.

Bogi a "Mesélj a bőrödről!" felhívásunkra jelentkezett. Mindannyiunkat meghatott az őszintesége, és hogy bátran megmutatta, hogy mivel is küzd. Bogi a levele végén azt írta nekünk, hogy megkönnyezte, ahogy újra felelevenítette a történetét... és mi is megkönnyeztük, ahogy olvastuk, így nem volt kérdés, hogy Bogit is felkérjük a SKIN POSOTIVITY kampányunkhoz.

Bogi bőre soha nem volt problémamentes, kisiskolás korába az arcán jelentek meg száraz foltok, kamaszkorában pedig a mitesszerekkel és a pattanásokkal küzdött meg. Kamaszkorában ezek mérséklődtek, de soha nem tűntek el teljesen.

„Ezt megelégelve 24 éves koromban elmentem bőrgyógyászhoz, és ilyen-olyan kezelések után végül izotretinoin kúrát írt elő. Ez maga volt a csoda. Leszámítva az extrém bőrszárazságot, a bőröm hibátlan volt, sehol egy pattanás, heg vagy mitesszer. Fél évig szedtem, de sajnos a járvány közbe szólt, én orvosi utasítás nélkül leálltam a gyógyszerrel, mert nem tudtam vizsgálatokra járni, és a mellékhatások is egyre jobban gyötörtek.

A gyógyszer letétele után kb. 8-9 hónapig még gyönyörű volt a bőröm, és azt hittem megúszom a maszk okozta problémákat, de nem így lett. Egyik napról a másikra jelentek meg gyulladt, fájdalmas, bőr alatti cisztás pattanások. Hiába próbáltam ki mindenféle anyagú maszkot. Úgy éreztem, hogy a bőröm egy csatamező, ahol háború dúl, a pattanásaim pedig a ledobott bombák. Ekkor már "tudatos bőrápoló" voltam, és úgy döntöttem, nem térek vissza a gyógyszerhez.”

A Maszkné okozta problémákkal nem csak Bogi küzd.

.         

DE MI AZ A MASZKNÉ?

Ha egyszerűen akarjuk megfogalmazni akkor nem más, mint a maszk viselése következtében fellépő nem kívánatos mellékhatások, mint kiütések, gyulladások és aknék az arcbőrön.

Azoknál, akik a munkájuk során korábban is maszkot viseltek, ez nem egy új dolog, de most mindannyian megtapasztaltuk, hogy milyen az, ha a bőrünket nem engedjük fellélegezni. Ha a bőröd hajlamos a pattanások kialakulására, akkor Téged valószínűleg különösen érint ezt a probléma, de ez az extrém körülmény valószínűleg azokat is érintette, akik soha nem küzdöttek bőrproblémákkal.

MILYEN HATÁSOK OKOZZÁK EZT?

  • Növekszik a faggyútermelés
  • A bőrfelszín nedves lesz
  • Növekszik a bőr pH-értéke
  • Emelkedik a bőr hőmérséklete
  • Dörzsölés irritációk kialakulását okozhatja

Mindez tökéletes körülmény az új bőrhibák kialakulásához!

„Nekem mindig is elég nagy önbizalmam volt a kinézetemmel kapcsolatban, nem igazán érdekelt, ki mit gondol a külsőmről. Viszont ez az önbizalom törékennyé vált, mikor egyre több bántó megjegyzést, és kéretlen tanácsot kaptam. Egyszer egy kollégám odavetette, hogy "mi az a csúnya az arcodon?".

De az is nagyon megviselt, hogy mindenki úgy gondolta, hogy erre fel kell hívni a figyelmet - "Jesszusom, mi történt az arcoddal?" - mintha én nem vettem volna észre...

Az igazi javulás akkor kezdődött, mikor már nem kellett mindehol maszkot hordani, illetve mikor már mindenhonnan eltörölték. Most rengeteg pattanás utáni foltom van, de én ezekre úgy tekintek, mint egy győztes csata romjaira. Persze megjelenik még egy-két kis katona, de nekem ez óriási előrelépés, most került kb olyan állapotba az arcbőröm, mint a gyógyszer szedése előtt.

Mikor valaki feltűnően nézi a foltjaimat, vagy az arcbőröm, nekem csak annyi jut eszembe, hogy "Mutáns, légy büszke!" Büszke vagyok magamra, a kitartásom miatt, hogy minden nap gondosan megcsinálom a rutinomat, és a bőrömre, ami meghálálja a törődést, és napról napra szebb és egészségesebb.”

.         

MILYEN HATÓANYAGOKAT HASZNÁLJ RÁ?

  • Niacinamide - a faggyútermelés szabályozására
  • Algae + Zinc - az aknét okozó baktériumok ellen
  • C vitamin - a gyulladások csillapítására, a foltok halványítására

Illetve létrehoztunk egy maszkné csomag is nektek, amiben együtt tudjátok megvásárolni ezeket a hatóanyagokat:

https://almost1618.com/products/maskne?_pos=1&_sid=e024b422d&_ss=r